Війна війною, а городи і дачі навесні чекати не будуть, їм потрібно приділити увагу заради майбутнього врожаю. Багато українців незабаром зіткнуться з тим, що основним джерелом свіжої зелені для них стане власний шматочок землі.

Як правильно доглядати за розсадою і яким культурам протипоказана така процедура, як пікіровка?

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Що таке пікіровка: це пересадка паростка, отриманого з насіння, в інший горщик, під час якої йому прищипують кінчик кореня. Після цього коріння краще гілкуються. Наприклад, у томатів пікіровка сприяє зростанню рослини і більш великої кореневої системи.

Які культури не люблять пікіровку:

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Баклажан: їм пікіровка протипоказана, оскільки якщо прищипнути головний корінь, сіянець не зможе добувати з грунту необхідну кількість води і поживних речовин. Така розсада пов'яне і загине від нестачі води, скільки її не поливай.

Вирощування баклажанів, кадр з відео
Вирощування баклажанів, кадр з відео

Перець: пікіровка їм протипоказана, оскільки викликає у них хвороби, а урожай дозріває пізніше і стає мізерним. Крім того, в ранку на корені може потрапити небезпечна інфекція.

Перець, фото: скріншот з відео
Перець, фото: скріншот з відео

Коренеплід: таким рослинам, як кореневої селера і буряк, теж протипоказана прищипка кореня. В іншому випадку коренеплоди виростуть некрасивими і кострубатими.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Нагадаємо, помідори на розсаду, сприятливі дні посівного календаря – коли сіяти, щоб точно виросла. Коли сіяти томати на розсаду, а коли не варто

Раніше Знай писав, Як правильно вирощувати перці на власному городі: хитрощі, які допоможуть зібрати величезний урожай

Також Знай повідомляв, як правильно витримати розсаду без поливу 2 тижні: що потрібно знати дачникам.