Найдовший у світі автомобіль, що отримав назву "Американська мрія", побив власний світовий рекорд і тепер має довжину більше 100 футів (30 метрів), має 26 коліс, майданчик для гольфу, басейн і вертолітний майданчик.

Відповідну інформацію продемонстрували на порталі «Daily Star»

Суперлімузин, який отримав назву "Американська мрія", був побудований в 1986 році настроювачем автомобілів Джеєм Орбергом в Каліфорнії і спочатку мав довжину 60 футів.

Пізніше Орберг збільшив його до 100 футів (30 метрів), щоб встановити світовий рекорд, і автомобіль знявся в ряді фільмів, перш ніж опинився на складі в Нью-Джерсі.

Американська мрія
Американська мрія

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Власник сказав: "Вперше я знайшов машину на автовиставці в Нью-Джерсі, і це було сміття. Вона була покрита графіті, вікна були розбиті, шини спущені, але я все одно закохався в неї. Я сказав: Я візьму цю машину, поверну її і відновлю"".

Однак величезні витрати, пов'язані з відновленням автомобіля такого розміру, сповільнили прогрес Меннінга.

Американська мрія
Американська мрія

Коли договір оренди його музею був розірваний, в 2019 році він виставив автомобіль на eBay, де його купив Майкл Дезер, власник автомобільного музею і туристичних визначних пам'яток Дезерленд-Парк в Орландо, Флорида.

Американська мрія
Американська мрія

Меннінг приїхав з автомобілем до Флориди, щоб допомогти Дезеру з відновленням, і пара приступила до роботи, оновивши його, додавши в нього безліч нових функцій.

Американська мрія
Американська мрія

Через два з половиною роки відновлена "Американська мрія" була завершена і тепер буде виставлена в автомобільному музеї Дезерленд-Парк.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що російські окупанти обстріляли колону з дітьми.