Давайте будемо чесними, ми всі замислювалися про можливість існування альтернативного Всесвіту хоча б раз у житті. Вчені припустили, що поруч з нашим може існувати "анти-Всесвіт", де час тече по-іншому.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

На думку вчених, що вивчають симетрію Всесвіту, насправді поруч з нашим може існувати альтернативний Всесвіт.

Експерти висунули теорію про потенційну "анти-Всесвіту" прямо за межами нашого власного, де час йде в зворотному напрямку.

Вчені заснували теорію "анти-Всесвіту" на знанні фундаментальних симетрій у Всесвіті — особливо заряду, парності і часу, які були названі СРТ-симетрією.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Всі фізичні взаємодії у Всесвіті в цілому підкоряються цим симетріям, і фізики ніколи не виявляли порушення всіх трьох цих законів природи одночасно.

Дослідники припустили, що, оскільки симетрія застосовується до взаємодій у Всесвіті, вона може застосовуватися і до всього Всесвіту.

Всесвіт
Всесвіт

У статті, прийнятій до публікації в журналі Annals of Physics , вчені припустили, що ранній Всесвіт був настільки маленьким, гарячим і щільним з однорідністю, що час виглядав симетричним в прямому і зворотному напрямку.

Підтримання цієї симетрії в нашому Всесвіті означало б можливість існування дзеркального відображення нашого Всесвіту, в якому час тече назад.

Вчені вважають, що існування анти-Всесвіту може пояснити темну матерію. В даний час у Всесвіті існує тільки три нейтрино (типи субатомних частинок), і всі вони обертаються вліво.

Однак необхідність симетрії в зворотному Всесвіті означала б необхідність існування нейтрино, що обертаються вправо, які фізики ніколи раніше не виявляли.

Згідно з Live Science, ці нейтрино нового типу, якщо б вони існували в нашому Всесвіті, було б достатньо, щоб пояснити темну матерію, яка залишилася непоміченою фізиками.

Теоретично ми ніколи не зможемо отримати доступ до анти-Всесвіту в тому вигляді, в якому вій існував до Великого вибуху. Проте вчені все ще можуть перевірити свою теорію, використовуючи масу нейтрино.

Всесвіт
Всесвіт

Дослідники прогнозують, що один з нових видів нейтрино повинен бути безмасовим, тому, якщо вони коли-небудь зможуть виміряти масу субатомних частинок і виявлять, що вони не мають маси, це може стати одним із способів підкріпити анти-Всесвіт теорію.

Згідно з цією теорією, вчені виходять з переконання, що природного розширення Всесвіту не відбулося. Це означає, що гравітаційні хвилі, які заповнили нашу Всесвіт через розширення, не будуть виявлені в альтернативному всесвіті.

Таким чином, якщо в ході експериментів не будуть виявлені гравітаційні хвилі, це може вказувати на існування зворотного Всесвіту.