В Україні на час воєнного стану скасують державне регулювання цін на цукор, масло та гречку.

Відповідно до постанови №311 Кабінету Міністрів України, буде скасовано «граничний рівень постачальницько-збутової надбавки та торгової націнки в 10 відсотків» для таких важливих продовольчих товарів, як крупа гречана, цукор, вермішель з пшеничного борошна вищого сорту та вершкове масло жирністю 72,5 відсотків.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Разом із тим, обмеження націнки до 10 відсотків зберігається для наступних товарів:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку;
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотки;
  • хліб житньо-пшеничний;
  • батон;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птиця (тушка куряча, чверть курячої тушки);
  • олія соняшникова рафінована.

Вершкове масло - скріншот
Вершкове масло - скріншот

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Кабінет міністрів також доручив, щоб обласні військові адміністрації взяли під контроль роздрібні ціни на деякі групи товарів, до яких належать соціально важливі продукти харчування.

Нагадаємо, "Передайте росіянам, що цукор привезли": у мережі показали "перлини" народної творчості, присвячені Чорнобаївці. Окупанти раз за разом смажаться на "грилі", влаштованому Збройними силами України.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі показали наслідки бомбардування Києва окупантами. У Києві після нічного обстрілу загинуло восьмеро осіб: пропагандистські ЗМІ назвали торгівельний центр складом боєприпасів.