Війна, розв'язана Російською Федерацією в Україні, поставила під удар економічне благополуччя всього світу. В таких умовах всім доведеться затягнути пояси тугіше. Чи загрожує голод українцям, відповів в ефірі телемарафону заступник глави офісу президента Ростислав Шурма.

За його словами, Україна забезпечена продовольством як мінімум на цей і наступний рік. У всякому разі, на складах є достатні запаси базових продуктів, круп і соняшникової олії. Справа в тому, що раніше на ринку країни експортували більшу частину цих продуктів, а тепер їх залишать для внутрішніх потреб.

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

"Ми з точки зору продовольства забезпечені зараз і будемо забезпечені в наступному році, тому що запасів пшениці, кукурудзи, соняшникової олії, базових продуктів сьогодні на складах, на елеваторах досить на три-п'ять років, тому що завжди ми 70-80% цього продукту експортували. Тому себе ми точно прогодуємо", - впевнені в ОП.

Трактор, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Трактор, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше в Мінагрополітики також заявляли, що в України достатньо запасів продовольства для внутрішнього споживання.

Нагадавши, Держекоінспекція закликає громадян не підпалювати суху траву на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях.

Також ми писали, росіяни штовхаються і матюкаються в чергах за дефіцитним цукром: пожинають плоди нападу на Україну. Росіяни почали пожинати плоди путінського режиму.

Нагадавши, ЗСУ вшосте вдарили по російських окупантів у Чорнобаївці, у Зеленського ледве стримуються:"тільки не смійтеся". Українські військові вдарили по окупантам у цьому місці вже вшосте.