Під час навчань НАТО на півночі Норвегії трагічно розбився військовий літак США з чотирма людьми на борту, «без ознак життя», повідомила місцева поліція.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

На півночі Норвегії розбився військовий літак США без ознак життя, повідомила місцева поліція.

Літак Корпусу морської піхоти США MV-22b Osprey, на борту якого знаходилися чотири людини, брав участь у військових навчаннях НАТО під назвою Cold Response, коли о 18:26 він був оголошений зниклим безвісти.

Рятувальний вертоліт і норвезький військовий літак "Оріон", що обстежили місцевість, помітили уламки з повітря о 20:17 (за Гринвічем) після отримання екстреного сигналу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Літак НАТО
Літак НАТО

Начальник штабу поліції Нордланда Берт Ейлертсен сказав: "Ми виявили літак, що розбився. Ми не бачили жодних ознак життя. Нам сказали, що це американський літак з чотирма американцями на борту".

Рятувальний літак не зміг приземлитися через погану погоду.

Замість цього поліція і рятувальні служби намагалися дістатися до місця по суші, але неясно, скільки часу це може зайняти.

Берт додав: "Темно, погані погодні умови і є ризик сходження лавин".

Літак брав участь у навчаннях НАТО і повинен був приземлитися близько 17:00 (за Гринвічем).

Літак НАТО
Літак НАТО

Літак брав участь у військових навчаннях "Холодна відповідь", в яких брали участь тисячі військовослужбовців союзників і партнерів, "перевіряючих свою здатність працювати разом в холодних погодних умовах по всій Норвегії — на землі, в повітрі і на морі".

НАТО заявило про навчання "Холодна відповідь": "У найближчі тижні збройні сили союзників і партнерів пройдуть через безкрайню пустелю, проведуть навчання з бойовою стрільбою, стрибнуть в замерзаючі озера і багато іншого. Вся справа в навчанні життєво важливих навичок, забезпеченні готовності наших Збройних сил реагувати на будь-яку загрозу або кризу і забезпечувати безпеку наших країн і людей. Cold Response 2022 об'єднує союзників з Європи та Північної Америки, демонструючи міцний трансатлантичний зв'язок в основі НАТО".

Війська НАТО
Війська НАТО

У Північній Норвегії в навчаннях НАТО Cold Response 22 беруть участь 3000 морських піхотинців США.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, яким українцям роздадуть їжу БЕЗКОШТОВНО під час війни.