Зараз в Маріуполі досі залишається одна з найбільш напружених ситуацій. Зараз в місті йдуть бої за "Азовсталь". Російсько-окупаційні війська обстрілами фактично знищили завод.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі українських телеканалів, передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як зазначив Вадим Денисенко зараз в Маріуполі ситуація катастрофічна. Через бої зараз фактично знищується один з найбільших заводів Європи. Він додав, що завдання Путіна — зробити так, щоб після війни нам довелося відновлювати наші заводи в наступні десятиліття.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Ми повинні чітко розуміти — це особиста вказівка путіна знищити це місто, і паралельно, безумовно, одне з його ключових завдань у війні. Як би не завершилася ця війна, що б не було далі, його завдання не демілітаризація України, його завдання – деіндустріалізація України. Тобто зробити так, що після них нам довелося відновлювати наші заводи в наступні десятиліття", - сказав радник міністра.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадавши, ЗСУ дали сильну відсіч кадирівцям в Україні: бігли з усієї дурі, забували техніку. Окупанти продовжують тікати від ЗСУ, і кидають техніку на дорозі.

Раніше Знай повідомляв, українцям безкоштовно роздадуть продукти через війну: не всі можуть дійти до магазинів. Безкоштовні продукти зможуть отримати жителі міст в оточенні і на лінії бойових дій

Також Знай писав, ЗСУ звільнили вже 30 населених пунктів Київщини від окупантів. Володимир Зеленський відзначив заслуги генерал-полковника Олександра Сирського