Як відомо, Інтернет від Ілона Маска Starlink вже прибув в Україну, але зараз підключитися до нього можуть не всі. Для чого він потрібен, і як ним користуватися.

Через початок війни Росії проти України можуть спостерігатися перебої в інтернет-підключенні, а також проблеми з доступом в інтернет. У зв'язку з цим було прийнято рішення звернутися до засновника ЅрасеХ Ілона Маску.

Ілон Маск. Фото: YouTube
Ілон Маск. Фото: YouTube

Він люб'язно надав доступ до супутникового інтернету в Україні, і перші станції вже прибули до Києва, Вінниці, Житомира, та низки інших міст, де активно ведуться бойові дії.

Starlink-це глобальна супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Працює воно за допомогою розташованих на орбіті супутників, і що найголовніше - його не можна відключити або зламати.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Starlink, скріншот: Youtube
Starlink, скріншот: Youtube

Starlink прибув в Україну для роботи критично важливої інфраструктури у воєнний час: електростанцій, військових баз, промислових заводів і т.д. звичайні громадяни також можуть подати заявку на таке підключення, але розглядати їх будуть, найімовірніше, вже після війни.

Підключення до Starlink також не безкоштовне. Комплект Інтернету обійдеться в 500 доларів, а також по 100 доларів щомісяця за його використання. Середня швидкість завантаження становить близько 100 Мбіт/с.

Starlink, скріншот: Youtube
Starlink, скріншот: Youtube

Для отримання такої апаратури потрібно залишити заявку на сайті, і якщо її схвалять, на пошту прийде коробка з усім обладнанням, яке збирається за інструкцією.

Нагадаємо, що Зеленський домовився з Маском про доставку нових терміналів Starlink і запросив його в Україну - "після війни"

Раніше повідомлялося, що ппородять приховану мобілізацію, стан противника підірвано: оперативна інформація про російське вторгнення на 18 березня

Також, воіни ЗСУ розбили ворога на Харківщині та ліквідували ще одного командира російської армії