Український посол в одній з країн ЄС намагався незаконно у валізі вивезти з України валюту та золоті злитки на загальну суму один мільйон доларів. Дипломата викрили, а цінності вилучили і передали до державного бюджету.

Про це повідомляють в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Відомо, що інцидент трапився 28 лютого минулого року. На пункті пропуску «Ягодин» у Волинській області слідчі ДБР провели огляд дипломатичного мікроавтобусу. Під час обшуку було виявлено 68 тисяч євро і понад 140 тисяч доларів США готівкою, понад 12 кілограмів злотих злитків і 13,8 кг ювелірних виробів із золота. Окрім цього, при собі дипломат мав велику кількість цигарок.

Дипломат намагався незаконно вивезти з України готівку та коштовності. ДБР

Дипломат намагався незаконно вивезти з України готівку та коштовності. ДБР

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Усе це посол намагався незаконно переправити за кордон як дипломатичну пошту.

Дипломатичний паспорт посла-порушника. ДБР

За даним фактом відбулося судове засідання. Представника українського посольства визнано винним у вчиненні правопорушення за ч. 1 ст. 483 МК України. Дипломату призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 26,8 мільйонів гривень.

«На підставі рішення суду вилучена готівка, ювелірні вироби та золото на суму близько 1 млн доларів США було конфісковано у власність держави», - йдеться в повідомленні. Ці кошти можуть бути використані у тому числі і для потреб армії.

Нагадаємо, що чекає сільське господарство України у 2022 році.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", СБУ перехопили розмову наляканих окупантів.