Фахівці ННЦ "Інститут аграрної економіки" спрогнозували, що обсяг інвестицій, залучених в сільське господарство у 2022 році може скласти 72 мільярди гривень. Про це пише "ПроАгро Груп".

Так, на думку експертів російське вторгнення 24 лютого 2022 року створило додаткові ризики для інвесторів, тому ситуація змушує орієнтуватися на песимістичні варіанти прогнозу капітальних інвестицій в сільське господарство. У той же час сільське господарство в порівнянні з харчовою промисловістю буде зберігати свою інвестиційну пріоритетність.

Ринок землі, скріншот: YouTube
Ринок землі, скріншот: YouTube

Відзначається, що в умовах особливо високого для національних агроінвесторів рівня ризику слід очікувати, що в цьому році вони будуть направляти інвестиційні ресурси переважно на просте відтворення основного капіталу, збереження наявних потужностей і вкладення в приріст оборотного капіталу.

Посівна, скріншот: YouTube
Посівна, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За словами фахівців інвестиційні процеси в сільському господарстві швидко активізуються якщо ризики інвесторів, викликані війною, знизяться або зникнуть.

Раніше Знай писав, "історичні 13,6 млрд доларів": Джо Байден підписав документ про надання допомоги Україні. Гроші підуть на надання військової, економічної та гуманітарної допомоги.

Також ми писали, у Москві паніка через поразку у війні проти України: продовжувати далі не можна, Росії все гірше і гірше. Журналіст-розслідувач припустив, як довго триватиме війна в Україні.

Нагадаємо, українських дітей, які втекли від війни, в школі Італії зустріли оплесками: без сліз і не поглянеш.