Відсьогодні в Україні щодня будуть хвилиною мовчання згадувати тих, хто поліг за час війни з Росією. Відповідний наказ підписав президент України Володимир Зеленський, і повідомив про це у черговому відеозверненні 16 березня.

Для вшанування пам'яті усіх українців, які загинули у нашій вітчизняній війні, встановлюється загальнонаціональна хвилина мовчання.

"Щоранку о 9 годині на всій території нашої держави будемо згадувати українців, які віддали своє життя, всіх, хто воював, всіх військових та всіх цивільних, дорослих та дітей. Усіх, хто міг би ще жити, якби Росія не почала цю війну. Вічна пам'ять кожному, хто загинув за Україну", - сказав він.

«Можна додати і щоденну хвилину молитви... Тільки Бог може нас зберегти і благословити. Молюся за президента та за всю Україну. Врятуй, Боже! Помилуй і збережи всіх нас!», - додають українці в коментарях до відео.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зазначимо, що лише в оточеному Маріуполі загинуло понад дві тисячі українців, а точну цифру наших втрат в масштабах країни ще не беруться назвати.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні: відповідатимуть за війну по повній. Новий законопроєкт був підписаний президентів. Стосується він майна окупантів.

Також ми писали, улюбленець українців Віталій Кім повідомив про численні поразки російських загарбників: "Женемо їх, відбираємо техніку".

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав "дитячою провокацією" фейк про його заклик скласти зброю: "Ми вдома і захищаємо Україну".