Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський підписав новий законопроект. Стосується він покарання за роботу з Російською Федерацією.

Про це повідомив перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко під час телефарафону.

Український гарант Володимир Зеленський підписав законопроект про кримінальну відповідальність за співпрацю з Російською Федерацією.

Володимир Зеленський, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

"Закон про колабораціонізм підписаний президентом вже, за моєю інформацією, і буде опублікований" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Йдеться про законопроекти, які стосуються колабораційної діяльності, а саме №5143 та №5144. Народні депутати Верховної Ради України прийняли їх ще 3 березня.

Володимир Зеленський. Фото: Youtube
Володимир Зеленський. Фото: Youtube

Перший закон карає громадян за співпрацю з Російською Федерацією строком до 15 років, а ось другий тепер дозволяє закривати партії та організації, пов'язані із засудженими за першим законом.

Крім того, Володимир Зеленський запропонував продовжити воєнний стан в Україні до кінця квітня, тобто ще 30 днів.

Верховна Рада. Фото: скріншот youtube
Верховна Рада. Фото: скріншот youtube

Він закликає продовжити дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб з 05.30 26 березня, тобто майже до кінця квітня. Тепер справа за Верховною Радою. Народні депутати повинні будуть проголосувати за це рішення.

Нагадаємо, що Катя Осадча показала казковий Маріуполь до візиту "визволителів"

Раніше повідомлялося, що "Друга армія світу" просить їжу у Китаю-голодним російським окупантам не вистачає пайків

Також, збігають з "потопаючого корабля": російські пропагандисти починають залишати РФ і звільнятися з телеканалів