Стало відомо про те, що Укрзалізниця збирається націоналізувати понад 15 тисяч російських вагонів, які зараз знаходяться на території України.

Таку заяву зробило керівництво компанії Укрзалізниця, а саме голова правління Олександр Камишин.

Він зазначив, що зараз збираються націоналізувати понад 15 тисяч російських вагонів, які знаходяться на українських територіях. У цей список входять 10 956 піввагонів, 2057 цистерн, 587 критих вагонів, 158 платформ, 1318 інших вагонів.

"Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є РФ. Далі будуть Кабмін, РНБО, указ Президента і ще один закон України. Процедура займе час, тому починаємо вже", – написав Камишин.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Записані вагони приблизно на 250 російських компаній, і тепер будуть належати Україні. Вони працюватимуть на економіку країни, яку російські війська вже практично 20 днів намагаються знищити.

"Вони нам знадобляться, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути в Європу, які допоможуть відновити вантажну роботу" - продовжили в компанії.

Укрзалізниця, фото: Facebook
Укрзалізниця, фото: Facebook

А ось українських вагонів на території Російської Федерації всього 482, тому бартер непоганий вийшов.

Нагадаємо, що закон, який дозволяє націоналізувати російське майно був прийнятий Верховною Радою ще 3 березня, і ось, ним почали користуватися.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Він дозволяє конфіскувати рухоме і нерухоме майно, гроші, вклади в банках, цінні папери, корпоративні права і будь-яке інше майно.

Нагадаємо, що Путін і Шойгу планують вирубати українські ліси, щоб нагодувати свою армію

Раніше повідомлялося, що "Азов" ліквідував ще одну колону російських окупантів: генерал-майор залишиться в Україні назавжди

Також, россійські окупанти зруйнували ще один "військовий" об'єкт на Луганщині: інтернат для слабозорих дітей зрівняли з землею