Український поет, письменник, публіцист та громадський діяч, а також співак Сергій Жадан став номінантом на Нобелівську премію з літератури.

Його кандидатуру висунула польська Академія наук.

На переконання поляків, поет, який не покладаючи рук допомагає рідному Харкову під російськими обстрілами, заслуговує на світове визнання і вшанування його заслуг.

«Жадан – один з найвидатніших поетів України та блискучий прозаїк, його твори перекладені багатьма мовами та нагороджувані у світі, – ми переконані, що це письменник щабля Нобелівської премії. Його голос як поета вже багато років має особливе значення для українців. Сьогодні поет у своєму Харкові. Він бореться», – написали в своїй заяві члени Комітету літературознавчих наук ПАН.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сергій Жадан, фото: скріншот з відео
Сергій Жадан, фото: скріншот з відео

«Вау! так багато українських письменників заслуговують на світове визнання», «Давно пора», - погоджуються українці у соцмережах.

Додамо, що наразі Сергій Жадан допомагає рідному місту, підвозячи гуманітарну допомогу з інших регіонів України, а також активно підтримує українських військовослужбовців у боротьбі із рашистською навалою.

Нагадаємо, що Сергій Жадан показав "обличчя війни", школу після вибуху. Відомий український письменник Сергій Жадан показав, як виглядає крило школи, в яке кілька років тому прилетів Російський снаряд.

Раніше повідомлялося, що Христина Соловій зізналася Сергію Жадану, навіщо знялася оголеною для Playboy

Також, Сергій Жадан вирушив на Донбас з важливою місією, українці схвильовані: "Державною або військовою таємницею".