Стало відомо про те, що Рада Європейського Союзу визнала «спецоперацію» Росії в Україні війною. А Білорусь тепер офіційно співучасниця.

Тепер в Європейському Союзі вимагають ще сильніше посилити санкційний тиск на Росію і Білорусь. Про це йдеться в заява за підсумками зустрічі у Версалі глав держав і урядів країн ЄС.

Європарламент, YouTube
Європарламент, YouTube

В Євросоюзі відзначили, що агресія з боку Російської Федерації в черговий раз порушує міжнародне право, а також знову підриває європейську і глобальну безпеку.

"Росія і її поплічниця Білорусь несуть повну відповідальність за цю загарбницьку війну, і відповідальні будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини, зокрема, за невибіркові напади на мирне населення і цивільні об'єкти", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після цього в Європейській Раді подякували українцям за їхню мужність, і пообіцяли надати як політичну, так і фінансову, матеріальну та гуманітарну підтримки.

Війна в Україні. Фото: Youtube
Війна в Україні. Фото: Youtube

"Ми прагнемо надати підтримку відновленню демократичної України, як тільки російський наступ припиниться" - продовжили в Раді.

Варто відзначити, що війна в Україні почалася ще 24 лютого. Ближче під ранок війська окупантів безжально зайшли на територію країни. При цьому, сам Володимир Путін називає це не війною, а «спецоперацією». Вони не звикли визнавати мужньо те, що вони на когось нападають, а метою називають порятунок українців.

Фото: ЗСУ
Фото: ЗСУ

Нагадаємо, що Андрій Данилко пояснив значення маркування на російській техніці-окупантам дорога одна: "Z" - це Дупа"

Раніше повідомлялося, що український військовий розповів про "військову міць" кадирівців: вміють тільки знімати Тіктоки

Також, контратака ЗСУ під Києвом: українські військові за ніч знищили п'ять танків противника на підступах до столиці.