Стало відомо про те, що у Версалі пройшов неформальний саміт Європейського Союзу по Україні. Ця ніч стала історичною для всіх, адже там вирішувалося майбутнє країни.

Президент Литви Гітанас Науседа написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, де зазначив, що там відбувалося насправді.

Лідери Європейського Союзу сказали " так " євроінтеграції України, а це ще одна маленька перемога. Процес почався, і його вже не зупинити.

Президент Литви, фото: скріншот
Президент Литви, фото: скріншот

"Тепер від нас і українців залежить, як швидко ми його завершимо. Героїчний український народ заслуговує того, щоб знати, що йому раді в ЄС" - йдеться в повідомленні під постом президента Литви.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому, слід зауважити, що публічне рішення саміту не настільки однозначно. Зокрема, в ньому немає посилань на статтю 49 Договору ЄС про процедуру приєднання, а також немає ні позитивних, ні негативних згадок про "прискорену процедуру", вступу якої прагнула Україна.

Європарламент, YouTube
Європарламент, YouTube

Також, українці, які живуть за кордоном можуть вплинути на це рішення. У п'ятницю, 11 березня рішучий момент для майбутнього України та Європи.

Мирний мітинг, фото: вільне джерело
Мирний мітинг, фото: вільне джерело

Приблизно об 11: 00 розпочнеться мітинг на підтримку України біля Версальського палацу у Франції. У цей день як ніколи потрібна повна мобілізація всіх українців у країнах ЄС.

Ця акція повинна показати європейським лідерам, що прийшов час для більш рішучих дій з їхнього боку.

Нагадаємо, що український військовий розповів про "військову міць" кадирівців: вміють тільки знімати Тіктоки

Раніше повідомлялося, звідки взялася "свастика Путіна" - буква Z: зв'язок з Гітлером і туалетним папером

Також, Володимир Зеленський звернувся до російських пропагандистів після обстрілу пологового будинку.