Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський підписаний законопроект про націоналізацію російського майна в Україні.

З'явився даний документ на сайті українського парламенту.

Там йдеться про підписання українським гарантом закону про примусове вилучення об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Проводитися це буде без будь-якої компенсації, або ж відшкодування вартості, враховуючи повномасштабну війну, яку почала Російська Федерація проти України та її народу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прийнятий даний законопроект був народними депутатами Верховної Ради України ще 3 березня, і ось, через тиждень президент його підписав.

арешт майна / скріншот з відео
арешт майна / скріншот з відео

Приймати рішення про конфіскацію буде Рада національної безпеки і оборони за поданням Кабінету Міністрів.

У поданні Кабміну повинен міститися перелік об'єктів, що підлягають примусовому вилученню, список з адресами такого майна, назви та імена російських власників, терміни конфіскації.

Завдяки закону можна тепер націоналізувати рухоме, а також нерухоме майно, гроші, вклади у фінансові підприємства, цінні папери і так далі.

Верховна Рада. Фото: Youtube
Верховна Рада. Фото: Youtube

Передавати його будуть спеціалізованому державному підприємству.

Скрін, відео YouTube Зеленський
Скрін, відео YouTube Зеленський

Нагадаємо, що раніше український гарант підписав закон про використання зброї всіма жителями країни. Цивільні особи, йдеться в указі, не несуть відповідальності за наслідки застосування вогнепальної зброї з метою оборони України "від зовнішньої агресії".

Нагадаємо, що розслідувач Bellingcat вважає, що Росія намагатиметься "заморозити" війну

Раніше повідомлялося, що ЗСУ знищили російського полковника Захарова, який отримав орден з рук Путіна

Також, 23-річний танкіст Євген Пальченко став Героєм України за порятунок життя побратимів.