У складі армії Росії у бойових діях проти України беруть участь найманців приватних військових компаній, зокрема загону "Вагнер".

Про це повідомили на фейсбук-сторінці головного управління розвідки Міністерва оборони України.

Так, стало відомо, що поповнюючи резерви окупаційних військ Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема, відомо, що найманці ПВК "Ліга" (ПВК "Вагнер") вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Вагнерівці" вже гинуть на території України. Про це, зокрема, свідчать жетони знищених окупантів. Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Варто зазначити, що ПВК "Вагнер" російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані.

"Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК "Вагнер" кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК "Вагнер", - підсумували у головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, ЗСУ показали новий рейтинг найсильніших армій світу після російського вторгнення: "Можуть стати першими, якщо вкрадуть Путіна"

Раніше Знай писав, 13 день війни: у росії проводять таємну мобілізацію і звозять "вагнерівців" до Києва

Також Знай повідомляв, українські захисники влаштували милий сюрприз для жінок на 8 березня: "Навіть у цей важкий час"