В умовах війни критично важливо знати основи надання домедичної допомоги людині при пораненні. Прості правила можуть дати додатковий час при пораненні і дозволити вижити. Як діяти при пораненні розповідає "ТСН" в instagram.

При пораненні в першу чергу потрібно отримати доступ до рани, звільнити ділянку від одягу. Після цього потрібно переконатися, що в рані немає стороннього предмета. Якщо в рані є предмет, який вільно рухається, то його потрібно вкрай акуратно витягти.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Потім потрібно знайти джерело кровотечі. Перші 90 секунд під час тампонування потрібно підтримувати постійний тиск рукою на джерело кровотечі. Далі потрібно повністю охопити поранену порожнину, виконати краю рани.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Після цього рану потрібно сильно притиснути і тримати так 3 хвилини, якщо використовується гемеостатик. У випадку зі звичайним бинтом або марлею - тримати 10 хвилин. Потім потрібно акуратно прибрати руку і накласти пов'язку.

Раніше Знай писав, аптечка на випадок надзвичайної ситуації: що потрібно обов'язково покласти, поради від МОЗ.

Також ми писали, Українки народжують дітей у бомбосховищах, під обстрілами і сиренами: "У генетичному коді вже мають війну". Українські медики нарівні з військовими, силовиками і рятувальниками тримають удар.

Нагадаємо, як не опинитися під завалом: у МОЗ розповіли, як врятуватися з пошкодженого будинку. Ні в якому разі не можна користуватися ліфтом, краще спуститися по сходах.