Моторошна істота нібито було виловлено в Тихому океані, недалеко від узбережжя Японії, в 18 столітті і зараз зберігається в храмі в місті Асакучі.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Муміфікована "русалка" з людським обличчям і риб'ячим хвостом дарує безсмертя тим, хто покуштує її м'яса.

Моторошна істота має обличчя, загострені зуби, дві руки і волосся на голові і лобі, а також рибоподібну нижню половину.

Вона була зловлена в Тихому океані недалеко від японського узбережжя між 1736 і 1741 роками і зараз зберігається в храмі в місті Асакучі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дослідники з університету науки і мистецтв Курашікі взяли мумію на комп'ютерну томографію, щоб розгадати її таємниці.

Хіросі Кіношіта з фольклорного товариства Окаяма, який придумав цей проект, сказав, що мумія може мати релігійне значення.

Хіросі Кіношіта
Хіросі Кіношіта

Він сказав: "У японських русалок є легенда про безсмертя. Кажуть, що якщо ти з'їси м'ясо русалки, ти ніколи не помреш. У багатьох частинах Японії ходить легенда про те, що жінка випадково з'їла м'ясо русалки і прожила 800 років. Ця легенда про Яо-Бікуні збереглася і біля храму, де була знайдена мумія русалки. Я чув, що деякі люди, вірячи в легенду, їли лусочки мумій русалок".

Згідно фольклору, в епоху Ковіда русалка теж могла бути зловісною ознакою.

Хіроші додав: "Є також легенда, що русалка передбачила інфекційне захворювання".

Поруч з мумією зберігався Історичний лист, датований 1903 роком, мабуть, написаний колишнім власником, в якому розповідається про її походження.

Мумія русалки
Мумія русалки

У листі говориться: "Русалка потрапила в мережу для лову риби в море у префектури Коті. Рибалки, що зловили його, не знали, що це русалка, але відвезли її в Осаку і продали як незвичайну рибу. Мої предки купили її і зберегли як сімейний скарб".

Неясно, як і коли мумія потрапила в храм Эндзюин в Асакучі, але головний жрець Кодзен Куїда сказав, що близько 40 років тому вона була виставлена в скляній вітрині і зараз зберігається у сейфі сейфі.

Він сказав японській газеті The Asahi Shimbun: "Ми поклонялися йому, сподіваючись, що це допоможе хоча б трохи пом'якшити пандемію коронавірусу".