Компанія-оператор "Північного потоку-2" оголосила про банкрутство.

У вівторок 1 березня, за інформацією Reuters, стало відомо, що швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, оператор газопроводу Північний потік-2, розглядає можливість подання заяви про банкрутство.

Nord Stream 2 AG проводить консультації з фінансовим адвокатом щодо погашення деяких своїх зобов'язань і може офіційно розпочати справу про банкрутство у швейцарському суді вже цього тижня.

Також стало відомо, що Nord Stream 2 AG розриває контракти зі своїми робітниками. Увечері інформацію про банкрутство підтвердили в уряді швейцарського кантону Цуг, де було зареєстровано Nord Stream 2 AG, пише швейцарське видання Le Temps.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Компанія намагається врегулювати претензії акціонерів на тлі введення санкцій США. Трубопровід довжиною 1230 км так і не розпочав комерційну експлуатацію.

Nord Stream 2 AG належить "Газпрому", але зареєстрована у Швейцарії. Минулого року вона добудувала газопровід "Північний потік 2" вартістю $11 млрд, та планувала перекачувати газ з Росії напряму до Німеччини.

Міністерство фінансів США 23 лютого видало розпорядження, яке дозволяє "згорнути угоди за участю Nord Stream 2 AG" або "будь-якої організації, в якій Nord Stream 2 AG володіє 50% або більше" до 2 березня.

Нагадаємо, раніше куди евакуюватися, якщо у вас є складні хвороби та залежності від медикаментів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Романенко закликає взятися за Лукашенка і звільнити Білорусь.

Також "Знай.ua" писав, що не розуміють небезпеки - загарбники на ЧАЕС потерпають від радіації, онкохвороби забезпечено.