Війна між Україною та Росією почала виходити за кордони. Інцидент трапився на Майорці у суботу, там заарештували українського моряка, за звинуваченням у затопленні розкішної яхти за 7 мільйонів євро.

Яхта під назвою Lady Anastasia, була пришвартована в Порт-Адріано в Кальвіа. Про це повідомляє іспанське ЗМІ ultimahora.

Власником катера є громадянин Росії Олександр Міхеєв, який обіймає посаду керівника російської вертолітної корпорації, яка виробляє літаки для військових цієї країни. У 2016 році він отримав підвищення в корпорації, яка продає зброю по всьому світу. Тепер дві компанії утворюють холдинг під назвою Ростех. Все це випливає із заяви в суді заарештованого українського моряка.

Коли моряк побачив по телебаченню російську крилату ракету в багатоквартирному будинку, де були мирні жителі, він був у гніві, адже зрозумів, що ракета, вироблена компанією його начальника.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Боєголовка не вибухнула, але зруйновано понад п'ять поверхів", – заявляє моряк.

Тарас Остапчук наказав трьом членам екіпажу покинути корабель. Та нагадав їм, що вони теж українці та що на їхню батьківщину напали. Він також сказав їм, що візьме на себе всю провину.

Коли приїхала поліція Остапчук заявив, що власник цього корабля – злочинець, який заробляє на життя продажем зброї, а тепер вони вбивають українців.

Після слухання справи, суддя відпустив моряка.

Нагадаємо, раніше міць російської армії закінчується, випущено понад 320 ракет.

Як повідомляв портал "Знай.ua", безпілотник Bayraktar ефектно знищив російський БУК.

Також "Знай.ua" писав, що "Укрзалізниця" поділилася корисними даними, як зараз виїхати з країни.