Тайсон Боттенус виявив, що у нього в мозку росте токсична чорна цвіль через чотири роки після того, як велокатастрофа в Коста-Ріці викликала у нього сильні головні болі і параліч лицьового нерва.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Лікарі сказали хлопцеві, що у нього на мозку розрослася токсична «чорна цвіль» після того, як він подряпав лікоть у відпустці чотири роки тому.

Тайсон Боттенус подряпав лікоть під час поїздки в Коста-Ріку в 2018 році, і з тих пір його мучать головні болі, параліч лицьового нерва і безліч інших виснажливих симптомів після того, як по його тілу поширився рідкісний тропічний грибок.

Грибок, хоча і не цвіль, отримав своє прізвисько, тому що меланін надає йому темне забарвлення.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Отруйна чорна форма відома як Cladophialophora, і з моменту її відкриття в 1911 році було підтверджено близько 120 випадків, і після декількох місяців хворобливих і загадкових симптомів Тайлер є одним з них.

У статті Buzzfeed він написав: "Було здорово зрозуміти це, але не дуже добре, що у мене грибок в голові".

Тайсон Боттенус
Тайсон Боттенус

Нейрохірург виявив пухлину на третій біопсії Тайсона за вісім місяців, при цьому болісні наслідки почалися всього через кілька тижнів після того, як він і його наречена Ліза повернулися з поїздки.

Лікарі намагалися поставити діагноз, проводячи безуспішні тести на рак мозку, хвороба Лайма, цистицеркоз, ВІЛ, туберкульоз і багато іншого.

Тайсон сказав: "Вона зателефонувала Лізі з операційної і сказала, що буквально може побачити темний грибок неозброєним оком. Це далеко від раку, який вона була сповнена рішучості знайти".

І Тайсон, і лікарі впевнені, що грибок викликаний сумішшю вдихання пилу і травми, отриманої в результаті аварії на велосипеді в Коста-Ріці, і жоден з них не впевнений в чіткому плані лікування.

Вирізати абсцес неможливо, так як ураження було занадто близько до мозку, і лікарі почали лікувати інфекцію пероральними протигрибковими препаратами для боротьби з цвіллю.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що студент намагався зварити саморобне ракетне паливо на кухні гуртожитку.