Неназвані діти у віці від трьох до семи років жили в брудній квартирі в Казахстані, посипаної брудними підгузниками та іншим сміттям, і ледве навчилися ходити і говорити.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Четверо сильно виснажених дітей, за якими так погано доглядали після того, як вони перебували в практично дикому стані «прямо як Мауглі», були врятовані з убогої квартири в Казахстані.

Діти у віці 7, 5, 4 і 3 років навряд чи можуть говорити або навіть нормально ходити, і принаймні у одного з них в даний час діагностовано Covid-19.

Орендована квартира в Екібастузі в Павлодарській області на північному сході Казахстану, де проживала сім'я, була завалена сміттям і брудними підгузками, а сім'я не їла як мінімум протягом попередніх трьох днів.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"
Показати ще

"Діти Мауглі"
"Діти Мауглі"

Місцеві волонтери, які рятували дітей, розповіли: "У поліцію надійшов дзвінок від сусідів про нецензурну лайку і бійку нібито з квартири. Після прибуття поліцейські побачили, що в квартирі все спокійно, але помітили, що в ній знаходяться недоїдаючі діти з батьками, що живуть без предметів першої необхідності. Коли наша асоціація була попереджена, ми швидко зібрали їжу, підгузники, мило і предмети гігієни, які у нас вже були на складі".

Волонтер Людмила Билініна розповіла місцевим ЗМІ: "Діти перебували в брудній квартирі, всюди були фекалії, мухи, запах сечі. Діти були голі, брудні. Не всі ходили. У дівчинки був величезний живіт, у одного хлопчика блювота вже більше двох днів, у двох дітей старшого віку кінцівки вивернуті, а в будинку не було їжі".

"Діти Мауглі"
"Діти Мауглі"

Добровольці розповіли, що викликали служби екстреної допомоги, і швидка допомога відвезла дітей і їх 27-річну матір в лікарню для перевірки стану здоров'я, додавши: "бідні діти не виходили на вулицю, не могли ходити, боялися людей і просто як Мауглі".

За словами лікарів, говорити може тільки семирічний хлопчик.

Мати дітей розповіла волонтерам, що їхнє здоров'я з кожним роком погіршується, і близько року тому діти перестали ходити.

Помічники також дізналися, що діти ніколи не реєструвалися в органах влади і ніколи не отримували медичну допомогу.

Сім'я переїхала в Екібастуз три роки тому з невеликого селища і знімала квартиру, а батько підробляв випадковими заробітками.

"Діти Мауглі"
"Діти Мауглі"

Вони проходять лікування в Павлодарській обласній дитячій інфекційній лікарні.

Билініна повідомила: "Діти знаходяться в стані середнього ступеня тяжкості з далеко зайшла пневмонією, у одного з них підтвердився Covid. У малюків також рахіт. Чому батьки їх не лікували, невідомо. Ми всі в шоці, коли ми туди зайшли, ми просто жахнулися. Вони не зареєстровані. Ми намагаємося з'ясувати, як таке могло статися в 21 столітті".

Билініна заявила, що готується подати скаргу на обмеження батьківських прав подружжя.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що діти провалилися у водоймі під лід.