На тлі загрози вторгнення Росії в Україну багато депутатів та великих бізнесменів покинули межі країни, вирішивши пересидіти за межами нестабільної України, залишивши свої мандати та бізнеси.

Серед таких виявився і скандальновідомий депутат з ОПЗЖ, Ілля Кива. Він вилетів до Іспанії, та перебуває у тій країні. У одному Telegram-каналі Кива випустив відео у якому заявив, що не збирається повертатися до своїх депутатських обов'язків.

Кива прокоментував заклик Зеленського до українців об’єднуватися довкола загрози нападу РФ. Член ОПЗЖ поскаржився на нібито політичний тиск з боку чинної влади. Він розповів підписникам, що відчуває перебуваючи в Україні, та навідріз відмовився їхати додому.

Кива. Фото: Telegram
Кива. Фото: Telegram

"Ти кажеш повертайся. А куди? Туди, де тебе заганяють, де проти тебе ведуться системні провокації?!... Ви висуваєте ці патріотичні промови тільки тому, що вам більше подітися нікуди… Не буду я тебе захищати, Зеленський. І не буду я за тебе, ***, віддавати своє життя. Тому що тоді, коли у 2014-му я мав дві контузії, ти в цей час Х*єм по роялю возив", – емоційно висловився нардеп.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Кива. Фото: Telegram
Кива. Фото: Telegram

Нагадаємо, що Ілля Кива відомий своєю проросійською позицією. Він регулярно відвідує ефіри проросійських пропагандистів, розповідаючи про "неонацистів" в Україні.

Нагадаємо, раніше Президент США Джо Байден звернувся до українців і пригрозив Путіну "відповіддю".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці вшанували пам'ять мужніх героїв, які віддали життя, виконуючи обов'язок.

Також "Знай.ua" писав, що українцям нагадали про штрафи від 1700 грн і строк до 12 років – за що каратимуть.