У вівторок, 15 лютого віруючі відзначають велике свято - Стрітення Господнє. Християни в цей день дякують Богові, прославляють Сина Божого, а також Пресвяту Богородицю.

Існує на цей день і багато молитов, які віруючі читають заради благополуччя. Потрібно купити також свічку, яку називають ще Громниця, і читати молитви саме перед нею.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Вважається, що вона має особливу силу, а також захищає від пристріту і зла. Не забудьте покаятися і попросити вибачення за всі гріхи, а саму молитву при можливості читайте перед іконою Стрітення Господнього.

Мати Божа, Пресвята Діво!

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як же дивуюсь і не можу зрозуміти Твоєї превеликої покори. Тебе, що ніколи навіть гріха не торкнулася, а проте Ти нині приходиш до церкви очиститись, як кожна звичайна жінка. Ти й Сина Твого, а нашого Ісуса, віддаєш небесному Вітцеві в жертву за наші гріхи.

Дай нам, Божа Мати, щоб ми могли також чистим серцем жертвуватися Господу Богу, щоб Він зволив ласкаво прийняти нашу жертву з нас самих так, як прийняв із Твоїх рук.

Дай щоб і наші серця були перейняті тими почуваннями, які й Тебе тоді проймали.

Ти тішилася, коли праведний Симеон пророчим духом назвав Твого Сина, Ісуса, Спасителем Світу.

Та як скоро ця радість перейшла в смуток, коли Ти почула з уст того самого старця про майбутні терпіння Твойого Сина.

Але хоч страшне було для Тебе се пророцтво, Ти не захиталась у вірі. Тому молю Тебе, Пресвята Діво, дай і мені таку непохитність у вірі й надії на Боже Провидіння, коли на мене спаде який смуток чи нещастя.

Предобра Мати, дай мені ласку, щоб я не гордив(-ла)ся, коли мені добре поводиться, не тратив(-ла) духа у прикростях, а щоб усе з рук Всевишнього приймав(-ла) за найліпше.

Навчи мене, Мати, тої чесноти згоджуватися з Божою волею, яку Ти мала в такій високій мірі.

Амінь

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Ті, хто не мають можливості прийти в храм, можуть помолитися і вдома. Але, перед цим обов'язково покайтеся, попросіть вибачення за всі свої гріхи, а також подякуйте Богові.

Просити здоров'я, щастя і благополуччя слід не тільки для себе, але і для близьких. Також необхідно згадати молитвою тих рідних, які покинули земний світ.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

Нагадаємо, що Стрітення Господнє 15 лютого: народні прикмети по погоді, свята вода з бурульок і чому сьогодні всі свічки цілющі

Раніше повідомлялося, що "Не дай ворогам меч підняти": найпотужніші молитви за Україну та її відважних захисників

Також, священик УПЦ розповів про традицію освячення свічок на Стрітення.