Стало відомо про те, що в Польщі рекордний попит на українських заробітчан. Українцям розповіли про три сфери, де роботи найбільше.

Про це говоривши у дослідженні "Барометр професій", проведеному на замовлення Міністерства сім'ї та соціальної політики Польщі.

Примітно, що збільшення дефіциту робочої сили в Польщі може бути пов'язано зі швидким відновленням місцевої економіки після пандемії. Цього року попит на заробітчан може побити всі рекорди. Вперше за сім років у жодній професії не буде надлишку персоналу. У дефіциті близько 30 професій. Найбільші проблеми з підбором кадрів виникають в будівельній, транспортно-логістичній галузях і промисловості.

Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті
Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті
Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті

Також, як наголошується в повідомленні, величезні потенціал є у співпраці з меблевою промисловістю, і на роботу бере як без досвідчених, так і кваліфікованих фахівців. Харчова галузь також зараз бореться з кадровим дефіцитом, і на роботу беруть в основному іноземців.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила
Показати ще

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

"Співпраця з харчовими підприємствами за ці роки сильно змінилася. Завдяки модернізації заводів істотно покращилися умови праці. У цій галузі попит також носить сезонний характер. У рибній індустрії пік виробництва припадає на останні 2-3 місяці року, хоча в інші місяці уповільнення не дуже істотно" - йдеться в повідомленні.

Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube
Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Польща масово виманює заробітчан з України "солодкими" пропозиціями: охочих стало більше в п'ять разів

Раніше повідомляється, що вт таксистів і ворожок до репетиторів: в Україні вводять нові податки - у кого перевірять гаманці

Також, українські заробітчани підпільно перевели в Україну сім мільярдів доларів: дані НБУ