Щороку 15 лютого православні християни відзначають велике свято - Стрітення Господнє. щорічно відзначається 15 лютого. Це свято відноситься до низки двунадесятих – тобто тих, які є частиною життєвого шляху Христа. Назва свята означає "зустріч" – вважається, що в образі немовляти Ісуса Новий Завіт в цей день зустрівся зі Старим Заповітом, який уособлює старець Симеон.

У народному розумінні в цей день зустрічаються зима з весною, і міряються силами – хто переможе, тому далі і панувати в природі.

Історія Стрітення Господнього

Діва Марія І Йосип взяли немовля Ісуса з собою в храм - вони вирушили туди, щоб вихвалити Господа за народження первістка. На порозі храму сім'я зустрілася з Симеоном, якому передбачали, що він дочекається пришестя Христа. Цієї зустрічі старець чекав майже 300 років. Коли Симеон взяв на руки, він зрозумів, що перед ним Син божий - і помер.

Саме смерть праведного Симона вважається свідченням Божественного походження Христа.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Стрітення Господнє / фото : azbyka.ru
Стрітення Господнє / фото : azbyka.ru

Традиції на Стрітення Господнє

Для наших предків Стрітення символізувало прихід весни. У цей день не тільки помічали погоду на весну, а й ворожили на майбутній урожай. Для цього тарілку з зерном виставляли на вулицю на ніч – якщо вранці на ній зібралася роса, то і урожай буде хороший.

Було прийнято йти до церкви за святою водою і свічками, якими потім лікували пристріт і важкі хвороби.

До свята потрібно розібратися з боргами, образами. Після Стрітення можна приступати до звичайних весняних справ – підготовці до посіву, обробці садів, вигону худоби.

Стрітення: джерело: vsezdorovo.com
Стрітення: джерело: vsezdorovo.com

Заборони на Стрітення:

  • заборонено займатися важкою фізичною працею,
  • прання, прибирання, ремонт заборонені,
  • говорити гидоти, ображати, сваритися не можна.

Краще триматися ближче до будинку, інакше може загрожувати біда.

Раніше повідомляли, бабак Тимко підказав українцям, якою буде прийдешня весна-прогноз пухнастого синоптика.

Як повідомляв Знай.ua, весілля, премія і хвороби: як дізнатися майбутнє по голубам на своєму підвіконні - народні прикмети.

Знай.ua писав, найсильніша молитва про збереження сім'ї, щоб бути зі своєю другою половинкою все життя.