Третя чверть в школах України триває 11 тижнів і після цього діти йдуть на весняні канікули, які тривають один тиждень. Детально про те, коли відпочиватимуть українські школярі у 2022 році йдеться на порталі radiotrek.

Зазначається, що Міністерство освіти вже затвердило графік канікул у школах на 2022 рік. Так, Весняні канікули повинні початися з 28 березня і триватиме до 3 квітня. Літні канікули стартують з 1 червня і традиційно триватимуть 3 місяці - до 31 Серпня.

Скрін, відео YouTube школа
Скрін, відео YouTube школа

При цьому дати можуть зміщуватися, однак важливо, щоб тривалість канікул, крім літніх, не виходила за рамки 30 днів. Підкреслюється, що терміни канікул може змінювати в адміністраціях навчальних закладів.

Скрін, відео YouTube школа
Скрін, відео YouTube школа

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

В той самий час школярі не зможуть відпочивати довше, ніж дозволено, оскільки вони повинні відучитися певну кількість годин. Для учнів 1-4 класів норма становить 720 годин, для 5-9 класів 890 годин, для 10-11 класів 1110 годин.

До слова, у березні в українських школярів будуть додаткові мініканікули через свято 8 березня, яке припадає на вівторок. Таким чином понеділок 7-е число також буде вихідним.

Раніше Знай писав, у Зеленського візьмуться за оновлення шкільних їдалень: вже придумали дизайн, як у Європі. До попереднього перегляду доступні два варіанти нових їдалень.

Також ми писали, "душила хлопця": у Харкові вчителька повалила учня на парту і вичитала на очах у однокласників.

Нагадаємо, студенти показали, як виживають у гуртожитку кращого вишу України: без обігрівача ніяк.