У трьох областях України встановили "червоний" рівень епідемічної небезпеки. До цього у "червоній" зоні перебувало лише дві області.

Таке рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій озвучив очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, стало відомо, що з 11 лютого у Закарпатській, Луганській і Хмельницькій областях встановлюється "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Досі в "червоній зон" перебували дві області України – Івано-Франківська і Рівненська.

Коронавірус. Фото: скріншот youtube
Коронавірус. Фото: скріншот youtube

У регіонах застосовуватимуть обмеження на:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

- роботу закладів громадського харчування, окрім адресної доставки і замовлень навинос;
- роботу ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
- роботу закладів освіти, крім дитячих садків і початкових класів шкіл;
- роботу непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
- проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
- роботу закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Однак, ці обмеження не діятимуть, якщо 100% співробітників (організаторів) і відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) мають "зелений" COVID-сертифікат або негативний тест на COVID-19.

Варто зазначити, що у "червоній" зоні робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів не обмежується. Однак, варто пам'ятати, що обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

До того ж місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил у регіоні.

Нагадамо, українцям розкрили, скільки людей залишилося без роботи - всьому виною вакцинація. Перелік професій для кого обов'язковою є вакцинації збільшили

Також Знай писав, від "Омікрона" до смерті від вакцини: у МОЗ спростувати п'ять найпопулярніших міфів про коронавірус

Раніше Знай повідомляв, бустерна вакцинація: чи стане третя доза обов'язковою в Україні, відповідь МОЗ. Головний санітарний лікар розповів, чи стане бустерна вакцинація обов'язковою в Україні