Найнесподіваніші випадковості, які вплинули на хід історії. Про це повідомляє портал Всвіті.

Історія могла б піти інакше, якби даних випадковостей не сталося. Пропонуємо найнесподіваніші збіги в історії.

28 вересня 1918 року британський рядовий Генрі Тенді зустрів втомленого і пораненого німецького солдата у французькому селі Маркуен. Солдат зглянувся над ворогом і не застрелив його, а згодом він сказав, що це був Адольф Гітлер. Джерела, що підтверджують дане місцезнаходження майбутнього творця Третього рейху, немає, проте це цікава версія.

Адольф Гітлер, фото з вільних джерел
Адольф Гітлер, фото з вільних джерел

Американський стоматолог Хорас Уеллс став свідком незвичайного властивості закису азоту на одному із заходів. Чоловік отримав рану, надихавшись цього газу і не відчув болю. Вчені провів досліди і переконався у висновках.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Едвар Дженнер. Фото: ВСВІТІ

Знаменитий лікар Едвард Дженнер виявив корисність щеплень завдяки повір'ям селян. Вони запевняли, що коров'яча віспа корисна для людей. Займаючись лікуванням однієї з сімей, він з'ясував, що єдиною здоровою людиною виявилася колишня Доярка. Згодом лікар з'ясував, що заражені коров'ячою віспою штучно, не сприйнятливі до захворювання.

Вчений Джозеф Прістлі провів науковий досвід для приготування пива, встановивши резервуари з водою. З них вийшло добути вуглекислий газ в чистому вигляді. Це дало поштовх для створення газованої води.

Портал "Znaj.ua" повідомляв, у мережі розповіли, як шукали знамениту золоту пектораль.

Знай.иа писав, бот-психолог, ловець диму і знищувач вірусів-неймовірні винаходи студентів з Харкова, які підкорюють світ.