Apple Health використовує інтелектуальну біометричну технологію для відстеження вашого здоров'я, але нова прихована функція може навіть відстежувати ваше здоров'я і попереджати вас, якщо ви схильні до ризику падіння — це може просто врятувати ваше життя.

Відповідну розмітили на порталі «Daily Star»

Маловідома функція iPhone може сказати вам, наскільки надійно і стійко ви стоїте на ногах, і навіть якщо вам загрожує сильне падіння в найближчі 12 місяців.

Це одна з багатьох функцій Apple Health, які використовують комбінацію біометрії (цифрового відстеження тіла) та прогнозної аналітики (AI), щоб попередити вас про "хвороби або травми".

Функцію під назвою "стійкість при ходьбі" можна знайти в додатку Apple Health. Він відстежує ваші рухи, коли ви носите свій iPhone, щоб оцінити вашу стійкість, і може бути порятунком для літніх людей або поранених, коли вони падають.

Популярні новини зараз
Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

У додатку Apple пояснює: "Це оцінка вашої стійкості при ходьбі. Ваша стійкість також пов'язана з ризиком падіння".

iPhone
iPhone

"У міру того, як стійкість знижується, ризик падіння зростає. Стійкість при ходьбі - це не показник того, наскільки велика ймовірність того, що ви впадете в будь-який момент, а загальне відчуття ризику падіння в наступні 12 місяців".

Ви можете налаштувати сповіщення про стійкість під час ходьби, щоб повідомити вас, коли ваша стійкість стає "низькою" або "дуже низькою". Якщо ви отримаєте повідомлення, можливо, прийшов час звернутися до лікаря.

Додаток використовує AI для відстеження швидкості ходьби, кількості кроків і навіть пози при ходьбі і асиметрії, яка може бути явною ознакою хвороби або травми.

Це не єдина технічна функція Apple, яка може врятувати вам життя. Нещодавнє оновлення функції виявлення падіння Apple Watch дозволить вашим годинникам викликати швидку допомогу або поліцію, якщо ви потрапили в аварію.

Нагадаємо, що у мережі показали просту дію, щоб прискорити ваш iPhone.