Найбільша українська державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" за січень 2022 року видобуло 1,19 млрд куб.м газу. Це на 1,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.


Про це повідомляє пресслужба "Укргазвидобування".


Зараз обсяг природного газу, переданого для потреб українських споживачів (товарного газу - без урахування витрат на власні виробничі потреби), становить 1,12 млрд куб.м, що на 2%, або 23 млн куб. м більше, ніж у січні 2021 року.

Газопровід, фото 24 канал
Газопровід, фото 24 канал

Варто зазначити, що такій кількості видобування газу сприяла модернізація, що завершилася у січні цього року. Зокрема, 4 нових свердловини пробурені та введені в експлуатацію, проведено 11 капітальних ремонтів свердловин, 58 колтюбінгових операцій, 14 операцій з гідророзриву пласта та 283 геофізичних дослідження та інших робіт у свердловинах.
У компанії зазначають, що з початку 2022 введено в експлуатацію газопровід Комишня-Яблонівка довжиною 26 км, діаметром 219 мм і три нові малогабаритні дожимні компресорні станції.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна повинна наростити власний видобуток газу. Це буде сприяти енергетичній незалежності країни.

Україна щорічно споживає приблизно 30 млрд куб.м газу, з них близько 14 млрд куб. м видобуває компанія "Укргазвидобування", 6 млрд куб. м - приватні компанії, а ще 10 млрд куб. м імпортується з країн Європи.