Православний світ 4 лютого традиційно вшановує День апостола Тимофія. А у світі – Всесвітній день боротьби проти раку. Ця дата увійшла до історії завдяки кільком знаковим подіям та святам, пропонуємо дізнатися про них.

Свято 4 лютого

4 лютого відзначають Тимофієв день, який також називали Тимофій-напівзимник, бо він вважався серединою зими. Цього дня, як правило, чекали приходу суворих тимофіївських морозів, сильних хуртовин і завірюх. А пасічники прислухалися, як поводилися бджоли у вуликах.

4 лютого – Тимофієв день
4 лютого – Тимофієв день

4 лютого іменини відзначають власники таких імен: Анастасія, Гаврило, Георгій, Юхим, Іван, Йосип, Леонтій, Макар, Микола, Петро, Тимофій, Яків.​


Цей день в історії:


4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку. Цього дня у 1824 році винахідник та бізнесмен Гудрич представляє публіці перші гумові калоші. А у 1943 році у Цюриху (Швейцарія) відбулася прем'єра Доброї людини із Сезуана Бертольда Брехта.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

4 лютого 1971 року британської компанії Роллс-ройс оголосила про банкрутство. У 1998 році в обличчя Білла Гейтса у Брюсселі потрапили тортом. Цього ж дня, але у 2005 році Верховна Рада України затвердила Юлію Тимошенко на посаді прем'єр-міністра України.


Прикмети та традиції


- якщо у морозний день запітніло скло – до потепління
- якщо на склі з'явилися морозні візерунки – до довгих холодів
- визирнуло сонце на Тимофія – буде рання весна


Що не можна робити 4 лютого


- не слід виходити з дому з непокритою головою
- загалом у цей день не варто йти далеко від дому
- не можна дивитися в дзеркало мимохідь
- не рекомендується виносити сміття

Нагадаємо, від Дня бабака до Масляної: найважливіші свята лютого 2022 року, скільки відпочиватимуть українці.

Раніше Знай писав, митрополит УПЦ розповів, чому треба завжди бути готовим до смерті. Яка буде пам'ять про померлого, залежить від того, яке він прожив життя.

Також Знай повідомляв, священник УПЦ розповів, чим зайняті ангели під час богослужіння у храмі. Ангели присутні при богослужінні в храмі і моляться зі священнослужителями