У п'ятницю, 4 лютого в столиці Китаю місті Пекін стартують зимові Олімпійські ігри. Урочиста церемонія відкриття пройде на стадіоні "Пташине гніздо". Про це пише портал "Укрінформ".

Вже скоро в Пекіні запалиться вогонь XXIV зимової Олімпіади. Церемонія відкриття починається о 4 лютого о 14:00 за київським часом на стадіоні "Пташине гніздо". Олімпіада триватиме до 20 лютого, і за цей час виступить понад 4000 спортсменів з 95 країн світу. Буде розіграно 109 комплектів нагород у 15 видах спорту.

Олімпіада. Фото: скріншот youtube
Олімпіада. Фото: скріншот youtube

Від України до Пекіна вирушило 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах, серед яких біатлон, Гірськолижний спорт, санний спорт та інші. Крім того, у складі української делегації в Пекіні знаходяться 26 тренерів, 10 лікарів і масажистів, а також 7 представників техперсоналу.

Українці на Олімпіаді. Фото: Спорт Експрес.
Українці на Олімпіаді. Фото: Спорт Експрес.
Українці на Олімпіаді. Фото: Спорт Експрес.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

До слова, за весь час незалежності Україна отримала на зимових Олімпіадах 8 нагород. Так, спортсмени отримали три "золота": в 1994 Оксана Баюл у фігурному катанні, у 2014 році Віта Семеренко, Юлія Джима, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна в біатлоні і у 2018 році Олександр Абраменко - Фрістайл.

Також на рахунку України 2 "срібла". У 1998 році його отримала Олена Петрова в біатлоні і у 2014 році Віта Семеренко також в біатлоні. Крім того, Україна отримала три "бронзи". У 1994 році нагороду отримали Валентина Цербе-Несіна в біатлоні, а у 2006 році Лілія Єфремова, біатлон, спринт; Олена Грушина / Руслан Гончаров – фігурне катання.

До слова, напередодні стало відомо, хто зі спортсменів нестиме прапор України на відкритті Олімпіади. Щасливчиками стали призери попередніх Олімпійських Ігор - Олександр Абраменко та Олександра Назарова. Спортсмени зізналися, що давно мріяли стати флагоносцями і для них це велика честь.

Раніше Знай писав, біатлоністка Олена Білосюк-Підгрушна отримала позитивний тест на коронавірус за пару днів до Олімпіади в Пекіні.

Також ми писали, українських фігуристів відправили до росіян на Олімпіаді-2022: всі союзники – навпаки. Українці опиняться поруч з росіянами всупереч рекомендаціям НОК.

Нагадаємо, у Китаї прикордонники затримали українських олімпійців - вимагають величезні гроші за тести для залізяк.