Кожного дня у світі відзначають чимало визначних дат чи свят, так і 3 лютого не стало винятком. Сьогодні - Всесвітній день вільного кохання і День золотистого ретривера.
3 лютого православна церква вшановує пам'ять преподобного Максима Грека, в народі цей день називають Максимів. Святий був утішником, допомагав людям у бідах. Йому також молилися про заступництво за вдів і сиріт, передає " Новини.LIVE".

3 лютого — Максимів день
3 лютого — Максимів день

Цього дня потрібно помиритися з усіма, з ким були у сварці. Якщо вас турбує якась проблема, то на Максимів день потрібно сходити до церкви та помолитися про допомогу в складній ситуації. Існує повір'я, якщо сьогодні зробити добру справу, то добро до вас повернеться сторицею.
3 лютого свої іменини святкують: Агнія, Валеріана, Євген та Максим.

Цей день в історії

Цього дня 1815 у році в Швейцарії було засновано першу у світі фабрику з виробництва твердого сиру, а 1858 році у Гавані (Куба) запустили перший трамвай.
У 1894 цей день стави визначним, через те що у США спустили на воду перший вітрильник зі сталевим корпусом. Цього ж дня у 1926 році у Чехословаччині чеська мова стає офіційною мовою країни. А у Нью-Йорку у 1961 році цього дня Боб Ділан записує у перші пісні у власному виконанні.
Цей день виявився плідним у 1968 році для Пола Маккартні, адже він без участі решти "бітлів" записує пісню "Lady Madonna". Цього дня у 1992 році Україна встановлює дипломатичні відносини з Туреччиною.
3 лютого у 2005 році світ побачив найдорожчу газету в історії. Вона вийшла друком у Китаї - це був спеціальний випуск "Economic Daily", який надрукували на золотому папері, через що вартість одного екземпляра газети становила 8000 доларів США. Цього ж дня у 2015 році італійського юриста і політика Серджо Матарелла обирають президентом Італії.

Прикмети цього дня

  • дивилися, який день: через хмари вночі видно місяць, значить буде гарний врожай;
  • 3 лютого ясна погода, будуть затяжні морози.

Заборони 3 лютого

  • 3 лютого забороняється зловживати шкідливою їжею.
  • Намагайтеся не лихословити.
  • Не варто позичати будь-які предмети побуту.

Нагадаємо, священик УПЦ розповів, що таке смертний гріх. Навіть для тих, хто згрішив смертним гріхом, залишається можливість спасіння.

Раніше Знай писав, від Дня бабака до Масляної: найважливіші свята лютого 2022 року, скільки відпочиватимуть українці. Українців чекають День бабака, всіх закоханих і День бармена, і не тільки

Також Знай повідомляв, єпископ УПЦ розповів, як знайти сенс життя. Сенс життя християнина - щодня у кожній ситуації залишатися і бути християнином.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще