На програмі "Ранок з Україною" на телеканалі «Україна», в рамках постійної рубрики "Жити легко з Адамовою" психолог і коуч Олена поділилася думками про роботу в нічний час доби.

Вона розповіла, як поліпшити свій стан, якщо немає можливості до повноцінного сну і чи можна адаптуватися до роботи за часом інших континентів.

Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube
Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube

"Є дослідження, згідно з яким неправильно проведена ніч повинна компенсуватися двома тижнями повноцінного сну. А вже цілу систему порушень дуже складно відновити. Важливо розуміти, що необхідний для нашого існування мелатонін виробляється тільки вночі. Більш того, щоб мозок дав команду запустити його вироблення, людина повинна заснути до 23:00, а сам гормон почне проводитися з 2 до 4 годин", - заявляє Олена Адамова.

За її словами, якщо людина регулярно порушує фази сну, це може серйозно нашкодити її здоров'ю. Завжди варто задати собі питання-Чи готові ви постійно жити в такому режимі і ритмі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube
Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube

Світловий день і ніч у нас - за українським часом. Мозок сприймає цей час так само, тому повноцінний сон на вихідних ніколи не змінить загальний стан людини. Хоча на якийсь проміжок часу можуть поліпшити самопочуття продовження сну до обіду, вживання здорової їжі, прогулянки на свіжому повітрі, відмова від телефону і комп'ютера в неробочий час, а ще читання паперових книг і фізична активність - спортзал, танці, йога.

"Запитайте себе, чи варта нова робота того стану, в якому ви перебуваєте? Всі ці рекомендації, на жаль, не знімуть навантаження з вашої психіки і тіла. Тому я дам ще дві поради. Перший - в той час, коли ви будете намагатися налаштувати свої біоритми, пошукати альтернативу цій роботі, а другий – розглянути варіант переїзду в країну, на яку працюєте", - зазначила вона наостанок.

Робота, скріншот
Робота, скріншот

Нагадаємо, календар магнітних бур на лютий 2022: українцям розповіли, як уберегти серце, голову та режим у небезпечні дні

Як повідомляв "Знай.ua", подружжя скинули 56 кг на двох і стали парою року в TikTok - "Дивимося один на одного і стрибаємо"

Знай.ua писав, гороскоп на рік Тигра для всіх знаків Зодіаку: кому зірки подарують шанс почати нове життя в 2022-му