Прем'єр-міністр України розповів про індексацію пенсій. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Денис Шмигаль зазначив, що традиційно з 1 березня ці виплати для українців збільшать, що буде одним з десяти етапів підвищення пенсійного забезпечення.

"Індексація складе 14%. В середньому пенсії збільшаться на 500 грн. Пенсії військових пенсіонерів та ліквідаторів з інвалідністю збільшаться на суму від 700 до 1500 грн", - повідомив український прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль -фото Кабмін
Денис Шмигаль -фото Кабмін

Також український прем'єр-міністр зазначив, що в грудні середня зарплата склала близько 17,5 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ззазвичай це пов'язано з типовим для цього місяця збільшенням виплат, проте тенденція зростання реальних зарплат на рівні 10% щорічно — вкрай важливий індикатор успішної економічної політики", - повідомив він.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Прем'єр-міністр заявив також, що макроекономічна ситуація в країні стабільна. Зокрема, на казначейському рахунку, згідно з повідомленням Шмигаля, понад двадцять семи мільярдів гривень, а на валютних рахунках-понад тридцять мільярдів.

Раніше портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.

Нагадаємо, "ПриватБанк" підвищує тарифи і вимагає декларації про доходи, українці масово скаржаться на нові правила.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна готується купувати хліб за кордоном: ще не вирощений урожай пшениці вже продали.