Щодня головна світова пошукова система Google розфарбовується в різні кольори і картинки, в зв'язку з тим, що відзначається в цей день, в різних країнах.

Наприклад, 25 січня був підготовлений дудл з нагоди Дня Народження Джорджо Габера, а ось 26 число - День Республіки в Індії, 79 років з Дня народження Суад Хосні і Катажини Кобро. А ось у четвер перед користувачами з'явився дудл, присвячений 180-річчю художника Архипа Куїнджі, який народився в Маріуполі, Україні, де і намалював свої головні полотна - десятки одиниць, популярних тепер на весь світ.

Чоловік надихався красотами Кримського півострова, нині окупованого Російською Федерацією. Також він шукав натхнення в Чорному морі, в горах, заходах і світанках. Архип Іванович народився в 1841 році, в сім'ї бідного шевця-грека.

Головна його картина, на його ж думку, "Місячна ніч на Дніпрі". На полотні зображений берег Дніпра з сильно опущеною лінією горизонту, через що велику площу займає саме небо. Картина була продана Костянтину Романову ще до публічного показу. А в Санкт-Петербурзі люди шикувалися в чергу, тільки щоб побачити його шедеври.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube
Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube

Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube
Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube

Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube
Полотно Архипа Куїнджі, скріншот: Youtube

Нагадаємо, "Нехай живе Гідра!": чоловік видалив собі ніс, вуха і вставив роги, щоб стати схожим на лиходія "Marvel"

Як повідомляв "Знай.ua", внучка Грейс Келлі відкрила показ Chanel верхи на коні: спадкоємиця трону Монако спритно осідала жеребця і зібрала овації

Знай.ua писав, трагічна смерть "Zombie Boy" після татуювань черепа і мозку, які принесли йому всесвітню популярність