Програма "Доступна іпотека 7%", яка була запущена з ініціативи президента Володимира Зеленського, користується великою популярністю. За весь час вже підписано 1527 кредитних договорів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України у соцмережі facebook.

Міністерство фінансів повідомило, що вже більше півтори тисячі українців скористалося програмою президента, яка дозволяє взяти житло в іпотеку всього під 7% річних.

Житло, скріншот: Youtube
Житло, скріншот: Youtube

"За програмою" доступна іпотека 7%" підписано 1527 кредитних договорів на 1,318 млрд грн", - повідомило відомство.

Зазначається, що всього на участь у програмі уповноважені банки отримали 2085 заявок від українців на загальну суму майже 1,8 мільярда гривень.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Скріншот Мінфін
Скріншот Мінфін

У Мінфіні зазначили, що програма за доступною іпотекою діє в 25 регіонах. За підрахунками за минулий тиждень найактивніше програмою користувалися в Київській області і самій столиці - 31,46% і 29,46% відповідно. Також активно купують житло за програмою президента у Львівській області (6,78%), Харківській області (5,73%) та Волинській області (3,91%).

Також портал Знай писав, що в Україні запрацюють нові правила оформлення документів: на кону - години у чергах і до 2000 грн "з кишені".

Нагадаємо, що супермаркети почали продавати українцям дрібну картоплю по 100 гривень за кілограм.

Крім того, портал Знай писав, що Податкова служба перевірить доходи українців у 2022 році: хто в зоні ризику.