Радник глави МВС Антон Геращенко відреагував на трагедію в Дніпрі і розповів подробиці про стан поранених у бійні на "Південмаші". Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі «Фейсбук».

"Якою ж треба бути мерзотою, щоб випустити кулі впритул в 22-річну дівчину-військовослужбовку Нацгвардії?!"- задався він питанням.

Геращенко зазначив, що постраждала дівчина отримала вогнепальне поранення в коліно, в плече і найважче - в живіт.

В даний час хірурги в лікарні імені Мечникова, які мають величезний досвід роботи з подібними ранами, борються за життя військовослужбовця. Вона втратила більше трьох літрів крові.

Ще один її товариш по службі, який отримав поранення в черевну порожнину, також знаходиться у важкому стані. Життя інших двох поранених, доставлених до лікарні Мечникова, за оцінками лікарів, поза небезпекою.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«У важкому стані перебуває також військовослужбовець НГУ, доставлений до 16-ї міської лікарні. У нього поранення в груди, в стегно і в плече», - додав Геращенко.

Також президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих і повідомив, що «будь-яка допомога постраждалим повинна бути надана негайно».

Він звернувся до правоохоронців і попросив їх інформувати громадськість про хід розслідування і якомога швидше встановити мотиви злочину.

Міністр МВС Денис Монастирський повідомив, що стрілок Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом.

"За Моїм наказом буде створена комісія з вирахування обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого закликали для того, щоб навчити, як захищати країну і піклуватися про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег... після вивчення умов і обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. У тому числі кадрові», - резюмував він.

Нагадаємо, у Дніпрі 21-річний військовий розстріляв 5 осіб з автомата, оголошено план перехоплення і розшук: що відомо про солдата.

Раніше Знай писав, у Харкові на Центральному ринку пролунали постріли, навколо поліція і карети швидкої: є поранення.

Також Знай повідомляв, коп прострілив напарнику ногу після Дрімучого нагляду за злочинцем у лікарні:"спросоння здалося".