Служителі католицької церкви в Німеччині відкрито заявили про свою сексуальну орієнтацію і вступили в боротьбу за права представників ЛГБТ-спільнот.

Як повідомили в "Deutsche Welle", у колективному камінг-ауті взяли участь 125 осіб з німецької католицької церкви, серед яких є священнослужителі, адміністратори церковних організацій та вчителі релігійних шкіл. Вони одночасно зізналися у своїй приналежності до ЛГБТ-спільноти, симпатії до якого були змушені приховувати весь цей час через певні обставини.

Представники ЛГБТ-спільнот
Представники ЛГБТ-спільнот

Представники секс-меншин в рядах релігійної громадськості висунули вимоги до керівництва церкви, які полягають в тому, щоб ті переглянули застарілі думки про гендер, перестали дискримінувати людей з нетрадиційною орієнтацією і дали можливість служити своїй вірі без оглядки на сексуальні переваги.

Також Учасники акції OutInChurch домагаються, щоб одностатеві пари отримали доступ до благословень та інших таїнств поряд з традиційними спілками. Священики мають намір виключити з церковного вчення формулювання щодо статі і сексуальності.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Представники ЛГБТ-спільнот
Представники ЛГБТ-спільнот

Активісти обурилися тим, що гендерна ідентифікація досі може стати приводом для відлучення від церкви. До акції приєднався священик Бернд Менкебюшер, який минулого року почав давати благословення одностатевим парам. Змінити ставлення до віруючих гомосексуалістів також зажадав глава католицької єпархії Дрезден-Мейсена єпископ Хайнріх Тіммеревер.