Вісімнадцять років тому нічого не підозрюють пішоходи і водії Тайнаня були раптово покриті огидною сумішшю крові, органів і свіжих продуктів, коли вибухнув величезний 50-тонний кашалот.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Величезного мертвого кашалота буксирували по жвавих вулицях Тайнаня на південному заході Тайваню, коли він вибухнув, заливши місто кривавою сумішшю нутрощів, яка виглядала як сцена з фільму жахів.

Незадовго до гучного вибуху 26 січня 2004 року 50-тонного кита перевозили на кузові великої вантажівки в дослідницький центр.

Люди, автомобілі та будівлі розфарбовувалися частинами тіл в одну мить.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Кашалот
Кашалот

Дивно, що такий вибух є досить поширеним явищем у китів, викликаним тиском газів, які накопичуються всередині ссавця, коли він починає розкладатися.

Як повідомляє Express, мертвий кашалот був знайдений на тайванському пляжі і призначений для використання в освітніх і дослідницьких цілях.

Кадри з жахливої сцени показують, як місцеві жителі в спортивних масках прибирають величезну кількість безладу, і можна побачити, як деякі знаходять час для швидкої фотосесії.

Кашалот
Кашалот

На щастя, незважаючи на вибух, кит все ще був достатньо цілим, щоб морські біологи могли продовжувати свої заплановані дослідження.

Професор Ван Цзянь-пін з Національного університету Ченг Кунг в Тайнані сказав, що кит важив колосальні 50 тонн і мав довжину 17 метрів.

Це найбільший кит, коли-небудь зареєстрований на Тайвані.

Кашалот
Кашалот

Професор Ван пояснив: "Через природний процес розкладання накопичилося багато газів, і коли наростання тиску було занадто великим, черево кита вибухнуло".

Нагадаємо, що українцям показали, що перебувати всередині дешевої риби на прилавках.