Єлизавета I дуже яскрава і багатогранна особистість, яка викликає багато питань в істориків. Цікаві факти з біографії королеви Англії розповіли на сторінці worldofhistory в tiktok.

Єлизавета I дала обітницю безшлюбності, який спровокував чутки, що вона насправді чоловік. До того ж на думку сучасників таланти королеви також були не жіночими. Через три століття після її смерті про це написав ірландський письменник Брем Стокер, який створив роман "Дракула".

Король Генріх. Фото: скрін, youtube
Король Генріх. Фото: скрін, youtube

Письменник звернув увагу на традицію вибору травневої королеви, якою завжди був хлопчик одягнений у жіночу сукню тюдоровської епохи. Версія Стокера говорить про те, що Єлизавету підмінили в 10 років, коли вона рятувалася від чуми і поїхала в Біслі. Однак врятуватися їй не вдалося - вона захворіла і померла.

Боячись гніву короля Генріха гувернантка сховала тіло Єлизавети і кинулася шукати схожу дівчинку. Однак знайшовся тільки хлопчик. За деякими чутками він був позашлюбним сином короля.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Генріх не запідозрив підміни, так як не бачив дочку протягом 7 років. Цю легенду підтримували до кінця днів королеви. Вона носила перуку, прикриваючи залисини і прикривала кадик високим коміром.

Нагадавши, історія життя іншого принца Вільяма: заборонене кохання і трагічна доля кузена Єлизавети II.

Також портал Знай.ua писав, що Меган Маркл і принцу Гаррі нагадали, яким було їхнє життя біля Єлизавети II і що вони безповоротно втратили.

Нагадаємо, що стиліст знайшов головні конфузи Меган Маркл на публіці - бирка на сукні, цінник на черевику.