Стало відомо про те, що літаючому автомобілю AirCar з мотором BMW офіційно дозволили польоти над Європою. Майбутнє вже практично настало.

Футуристичний літаючий автомобіль може трансформуватися з льотного в дорожній всього за дві хвилини.Словацьке транспортне управління отримало сертифікат після більш ніж 70 годин випробувальних польотів і 200 злетів і посадок відповідно до стандартів Агентства авіаційної безпеки Європейського Союзу, як сказано в заяві.

Літаючий автомобіль, фото: kleine-vision.com
Літаючий автомобіль, фото: kleine-vision.com

Ще зовсім недавно це вважалося чимось нереальним, але це вже реальність.

Літаючий автомобіль, фото: kleine-vision.com
Літаючий автомобіль, фото: kleine-vision.com

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Сертифікація AirCar відкриває двері для масового виробництва дуже ефективних літаючих автомобілів. Це кардинально змінить концепцію подорожей на середні відстані",-сказав засновник компанія Стефан Кляйн, винахідник і льотчик-випробувач. Цим займаються зараз багато компаній, але, словацький бренд Klein Vision їх випередив.

На розробку знадобилося цілих 2 роки, і всього 2 мільйони євро. Свій перший політ він здійснив ще в кінці 2020 року, і з того моменту рухається до серійного виробництва. За даними Klein Vision, AirCar в кінцевому підсумку буде розвивати швидкість понад 300 км/год при польоті 1000 км.його генеральний директор також був єдиним льотчиком-випробувачем AirCar.

AirCar оснащений 1,6-літровим двигуном BMW, але компанія вже завершила випробування модернізованого авіаційного двигуна ADEPT Airmotive, який, як очікується, буде легше і потужніше. За словами компанії, льотні випробування включали в себе повний спектр льотних і експлуатаційних маневрів, і транспортний засіб може проводити процедури зльоту і посадки без пілота.

Терміни початку продажів, а також яка буде вартість у даного автомобіля-невідомо.

Нагадаємо, що літаючий автомобіль у формі дрона від Xiaomi і Alibaba показали на виставці концептів

Раніше повідомлялося, що еод Києвом літаючі вандали "ощасливили" власника авто - " ось так привалило..."

Також, Klein Vision показала літаючий автомобіль в дії, відео