У Вінниці водій легковика, заїхавши на тротуар, влаштував дрифт посеред площі міста. Екстремальне водіння зафіксували камери спостереження. Як виявилося, керманич взагалі не мав права управляти автомобілем. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

У середмісті Вінниці на площі Ліверпуль, де зазвичай знаходиться чимало людей, а поруч розташований ліцей, заклад харчування та зупинка громадського транспорту, водій «BMW» влаштував дрифт.

За правопорушення власнику автомобіля загрожувало два адміністративні протоколи: за проїзд по тротуару та за відсутність показника повороту під час виконання маневру. Проте, як виявилося згодом, водійське посвідчення власника легковика, яким виявився 22-річний мешканець Винниці, було анульоване ще місяць тому за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Свою поведінку за кермом «дрифтер» пояснює тим, що хотів розважити мешканців міста, а ще він обіцяє оскаржувати рішення поліції в судовому порядку. За подвійне порушення та управління автотранспортом без водійського посвідчення водію виписали штраф у розмірі 40 тисяч грн. Вилучити авто, зазначають у поліції, може лише суд. Дрифт на дорогах ніяк не прописаний в Кодексі України про адміністративні правопорушення і не має відповідної статті, тому, відповідно, покарати водія неможливо.

Інструктори з аварійного водіння наголошують: дрифт потрібен лише для відточування навичок кермування і лише на спеціально відведених для цього майданчиках. Такі необдумані дії водія є причиною створення аварійних ситуацій і змушують інших учасників дорожнього руху різко змінювати швидкість або напрямок руху.

Крім того, аби жодна автіка не змогла більше заїхати на площу у середмісті, комунальники Вінниці збираються огородити її спеціальними стовпчиками.

Нагадаємо, що в Україні злетіли ціни на бензин і дизпаливо: дешевше на велосипеді. Українцям озвучили нові ціни на А-95, А-92 і дизельне паливо на АЗС

Як повідомляє портал Знай Українці знайшли спосіб "покарати" галасливих сусідів за Перфоратори і крики

Також Знай писав, що водіям хочуть посилити покарання за ДТП і дріфт на дорозі