15 січня 2022 року, у Чернівцях пройшов щорічний фестиваль Маланок, на який приїхали понад 30 колективів з усієї України та Румунії, щоб проїхатися на підготовлених театральних сценках центром міста.

Вулиці були повністю перекриті для проїзду автотранспорту. Кожен учасник робив коло карнавальної ходи. Згодом фольклорні колективи виступили на сцені площі Філармонії, а учасники з конструкціями на автомобілях могли виконати друге коло ходи. У Мережі вже з'являється багато фото і відео з минулого заходу. Наприклад, один з блогерів докладніше розповів користувачам про це свято і показав багато яскравих кадрів.

Маланки, фото: Telegram
Маланки, фото: Telegram

"Сьогодні я приїхав до Чернівців, подивитися на Маланку. Маланка - українське народне і церковне свято, вечір напередодні "старого" Нового року. У Чернівцях святкування відбувається дуже масштабно. Народ переодягається в тварин або фольклорних персонажів і відправляється движковать в центрі міста. Вперше я про це свято почув тільки місяць тому. І дуже шкодую, що не знав про ці святкування раніше. Я досі перебуваю в повному захваті від усього дійства", - заявляє він.

Маланки, скріншот: Youtube
Маланки, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Маланки, скріншот: Youtube
Маланки, скріншот: Youtube

Можна порівняти це дійство з тим, що відбувається на Burning Man. Бо там люди теж готують красиві локації на колесах.

"Чернівці моє рідне місто, спасибі вам за те, що ви його прославляєте", "Я з Чернівців і думала, що це в усіх містах так", "Це ще цього року не масштабно було, COVID-19 зробив своє", "Перший раз чую про таке", - пишуть користувачі в коментарях.

@kit.volera

підказую вам плани на наступний рік: 14-15 січня навідатись у Чернівці на Маланку ✨ чернівчани, хто були? відзначайтесь у коменти) #поганийкотик #маланка #чернівці #чернівцітікток #різдво #укртікток #україна

♬ ZENIT - ONUKA

Нагадаємо, не "Щедриком" єдиним: веселі щедрівки, які легко вивчити дітям і дорослим

Як повідомляв "Знай.ua", Дмитро Комаров зі "Світу навиворіт" розкрив таємниці Карпат і готовий показати їх усім: "Незрозуміле ми бачили в горах"

Знай.ua писав, відважні українці підкорили суворі вершини Гімалаїв: на висоті 8 тис метрів їли по батончику в день