30-річний американець поскаржився на те, що, коли перехворів коронавірусом (COVID-19), Розмір його статевого органу зменшився на чотири сантиметри.

Чоловік зовсім не очікував подібних проблем в штанях, проте вважає, що це якось пов'язано з пошкодженням судин. Лікарі ж вирішили його не обнадіювати - на їхню думку, ця проблема може залишитися з ним назавжди. Про це він розповів у подкасті Slate.

Вакцинація від коронавірусу, кадр з відео
Вакцинація від коронавірусу, кадр з відео

Вчені з США і раніше заявляли, що коронавірус вражає судини статевого члена і призводять до еректильної дисфункції. Іноді пошкодження досить серйозні, тому єдиним виходом з таких ситуацій є тільки протезування. Але ще невідомо, чи здатна хвороба вплинути на фертильність. Тому досліджували і рекомендують всім вакцинуватися, щоб позбавити себе від серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи і статеве життя.

Представники медичної школи Міллера в Майамі брали зразки тканин статевого члена чоловіків, які зіткнулися з імпотенцією після захворювання коронавірусом. Вони знайшли ознаки судинної дисфункції, сліди РНК вірусу і проблему з ендотелієм (шаром клітин), одним із завдань якого виступає вироблення речовин для стримування надмірного звуження судин.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Коронавірус. Фото: EURACTIV
Коронавірус. Фото: EURACTIV
Коронавірус. Фото: EURACTIV

Цілісність судин - запорука ерекції, тому якщо почалися проблеми з потенцією, важливо звернутися до лікаря для спроби усунення неполадок.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, як не сплутати туберкульоз і covid: названі симптоми, які можуть ввести в оману

Як повідомляв "Знай.ua", немовляти викинули на 20-градусний мороз, але дівчинка вижила і навіть знайшла батьків: дивовижна історія порятунку

Знай.ua писав, хірург залишив ініціали на печінці пацієнтів, але його викрили: випалював пристроєм для зупинки кровотечі