Кожен з нас хоче вибудувати гармонійні і щасливі стосунки, які приведуть до створення хорошої сім'ї. Але наш травматичний досвід дитинства або попередніх відносин породжує комплекси, які заважають цьому.

Ми пропонуємо вам розібратися в жіночих комплексах, які не дають їй бути щасливою в особистому житті. А визначення та усвідомлення проблеми - це вже початок шляху до її вирішення.

Закохана пара, фото: Facebook Івано-Франківське міське відділення ДРАЦС
Закохана пара, фото: Facebook Івано-Франківське міське відділення ДРАЦС

Комплекс Афіни Паллади

Виявляється в порушенні соціально-гендерної ідентифікації жінки: вона прагне грати ролі, більш характерні для чоловіка (батька), ніж для жінки (матері). Ідеальним партнером для такої жінки є інфантильний чоловік, з яким вона могла б виконувати роль заступниці.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Комплекс Аліси в країні чудес

Пов'язаний зі схильністю жінок до мрій, придумуванням собі уявних партнерів, наділенням їх певними якостями і поведінкою. У реальному житті такі жінки прагнуть знайти партнера, який буде відповідати їх уявним очікуванням. При розбіжності між реальним і уявним світом може відбуватися розщеплення особистості: незважаючи на своє існування в реальному світі, жінка починає приділяти все більше уваги уявному світу.

Постер до фільму " Аліса в Країні чудес"
Постер до фільму " Аліса в Країні чудес"

Комплекс амазонки

Жінки з цим комплексом розглядають чоловіків тільки як необхідний елемент процесу зачаття, в іншому ж вони ставляться до них самих і властивим їм якостям зневажливо.

Комплекс Діани

Надання надцінного значення цнотливості, що може бути пов'язане із затримкою сексуального розвитку психічного походження або нарцисизмом.

Комплекс Йокасти

Патологічний потяг матері до сина, надмірна його опіка, прагнення задовольнити будь-які його потреби. Закономірним підсумком цього може стати виникнення сексуального потягу, яке може привести до інцесту.

Комплекс Попелюшки

Виявляється в пасивності жінки, яка очікує, що доля надасть їй шанс зустріти незвичайного чоловіка, справжнього казкового принца, який стане її "квитком" у світ щастя і пригод. При цьому потенційні партнери, що зустрічаються в реальному житті, здаються недостатньо відповідними ідеальному образу принца на білому коні, а навколишня дійсність — порожньою і нудною.

дівчина
дівчина

Комплекс Клітемнестри

Протест проти провідної ролі чоловіка, чоловічого насильства, що призводить до придушення сексуальності і відстороненості від статевого партнера.

Комплекс Копюшка

Повна покірність жінки чоловікові, відсутність ініціативи в статевих відносинах при збереженні інтелектуальної та вольової сфери в інших областях.

Комплекс Медеї

Патологічні ревнощі і мстивість жінки, які можуть доходити навіть до скоєння злочинів.

Комплекс Лицаря і Розпусника

Жінка шукає в чоловікові одночасно і лицаря, і розпусника. У цьому комплексі присутні два різних типи: лицар, як втілення мужності, благородної сили, вселяє довіру, почуття безпеки, опори у обожнює його жінки, романтичної, чистої і невинної, і розпусник — уособлення грубої, стихійної чоловічої сили, суперсексуальний чоловік. Не знаходячи поєднання цих якостей в одному чоловікові, жінки часто вибирають для життя тихого, надійного чоловіка і змінюють йому з іншими, більш «розпусними» коханцями.

Зустрічалися з подібним в житті? Впізнали щось схоже в собі? Тепер ви розумієте, який вектор "лікування" обрати, щоб вибудувати гармонійні стосунки.