Україна заборонила ввезення з Росії декількох дитячих книжок. Про це повідомили у пресслужбі Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Як зазначається, комітет не надав дозвіл українському імпортеру на ввезення з території Росії трьох найменувань дитячих книжок, призначених для розповсюдження в Україні. Річ у тім, що у виданнях було виявлено пропаганду держави-агресора.

Скрін, Facebook ДКТР
Скрін, Facebook ДКТР

Скрін, Facebook ДКТР
Скрін, Facebook ДКТР

“Російська пропаганда ховається в яскравих картинках… Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. Дитячі книжки російського видавництва “Издательский дом “Проф-Пресс” “Стихи про машины малышам”, “Транспорт”, “Тесты для малышей (2–3 года)” розраховані на найменших читачів. Відповідно мають велику кількість ілюстрацій, у яких використовується символіка держави-агресора, її силових і військових структур, символіка комуністичного режиму”, – сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Скрін, соцмережі
Скрін, соцмережі

Скрін, соцмережі
Скрін, соцмережі

Скрін, соцмережі
Скрін, соцмережі

Експерти вважають, що названі книжки є яскравим прикладом російської пропаганди і мають на меті мілітаризацію свідомості дітей, виховання в них імперського мислення, лояльності та схвалення до збройних конфліктів країни-агресора.

Нагадаємо, мовний омбудсмен Тарас Кремінь запропонував перейменувати міста України: як хочуть назвати Харків, Київ і Дніпро.

Як раніше повідомляв Знай.uа У Мінкульті пояснили, чому декомуназація обминула Батьківщину-Мати

Раніше, портал Знай.ua писав, що Кличко змінив табличку на північному мосту через два роки після перейменування